dyspraxia.gr Headline Animator

Κάντε enter στο dyspraxia.gr

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

ΣΥΓΑΠΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ

ΣΥΓΑΠΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ

...και άλλα βαρέα μέταλλα

ΧΑΛΚΟΣ
Σε άλλες περιοχές με μαλακό νερό, ο χαλκός που χρησιμοποιείται στις σωληνώσεις της ύδρευσης μπορεί να διοχετευθεί στο πόσιμο νερό. Σε πολλές περιοχές το νερό περιέχει και μόλυβδο και χαλκό. Ο μόλυβδος προέρχεται από τις υπόγειες σωληνώσεις και τους μολύβδινους κεντρικούς αγωγούς, που οδηγούν στα σπίτια. Εκεί όπου ο μολύβδινος σωλήνας συνδέεται με τον χάλκινο, σχηματίζεται ένα είδος ηλεκτρικής φόρτισης η οποία αφαιρεί μόλυβδο από τον μολύβδινο σωλήνα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει στις περιοχές με μαλακό νερό, όπου το νερό είναι όξινο γιατί και το έδαφος είναι όξινο. Αυτή η οξύτητα συντελεί στην αποδέσμευση μετάλλων που περνούν στο νερό από τις σωληνώσεις.
Διαβάστε εδώ ποία άλλα βαρέα μέταλλα επιρεάζουν καθημερινά την υγεία μας και που τα συναντάμε.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

Τοξίνωση από βαριά μέταλλα

Ζούμε σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και επικύνδινο περιβάλλον. Πολλοί ρύποι, τους οποίους ο οργανισμός των ενηλίκων ίσως έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει, να επεξεργάζεται και να αποβάλει τις τοξίνες τους, αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και την ανάπτυξη των μικρών παιδιών. ΄Ετσι, ο σημερινός γονιός πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση για να προστατεύει την υγεία του παιδιού του. Μέρος από τα καθήκοντα μας είναι να πληροφορούμαστε για τις βλαβερές ουσίες με τις οποίες τα παιδιά μας μπορούν να έρθουν σε επαφή και να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα.
Πρόσφατα έγιναν σημαντικά βήματα στην έρευνα για τον μολύβδο και για τα στοιχεία που συνδέουν το επίπεδο μολύβδου στο αίμα των παιδιών που εξετάστηκαν σε πολλές βιομηχανικές χώρες, με προβλήματα συμπεριφοράς και με διανοητικές ελλείψεις. Είναι γενικώς αποδεκτό οτι τα παιδιά κινδυνεύουν ιδιαίτερα από την έκθεση σε μόλυβδο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών μεταβολισμού στην παιδική ηλικία και την ευαισθησία του νευρικού συστήματος που βρίσκεται σε ανάπτυξη.
Διαβάστε εδώ ποια μέταλλα δημιουργούν τοξίνωση στον οργανισμό και ποιες οι συνέπειες τους.

http://dyspraxia.forumotion.com/